日本の伝統的なスーパーフード、
現代に
現代に
「日本のスーパーフード」とは?
形県の庄内地方は四方を海と山に囲まれ、
いにしえの文化が今もなお残る土地です。
この地域のシンボルである出羽三山は
現代においても山伏たちの修験の場となっており、
「よみがえりの聖地」と呼ばれています。
また、日本でも有数の広大な平野を抱え、
農業が盛んな地域でもあります。
中でも、お米の質は高い評価を受けており、
江戸時代にはこの地域の米を京都や大阪に運ぶため、
北前船が開発されたほど。
さらに、種無し柿の発祥地でもあり、
この柿の木が各地に広まり、今や全国で作られています。
この町に根づく「米」と「柿」の文化を受け継ぎ
そして現代に合う形へと再生させるべく、
ナチュラル・エナジーバー「SHONAI SPECIAL」は誕生しました。
伝説の庄内柿
「柿が赤くなると医者が青くなる」と言われるように、柿には食物繊維やビタミンCなどが豊富に含まれ、健康をもたらすフルーツとされてきました。また、砂糖がなかった時代には、干し柿は貴重な甘みの素でした。干し柿は私たちのエナジーバーにも上品な甘みをもたらしています。
Sadly, the persimmon industry in Shonai is shrinking. Growing and carefully drying persimmon is hard work, but demand has been in decline as new fruits and processed foods have entered the market.
By creating new demand for this traditional superfood and buying directly from our growing network of persimmon farmers, we hope to rejuvenate and support Shonai’s traditional persimmon industry.
発芽玄米、発芽人生
玄米はビタミンやミネラル、食物繊維といった、すぐれた栄養素がたっぷり含まれるスーパーフード。SHONAI SPECIALでは発芽玄米を使用することでGABAを増加させ、また、栄養を吸収しやすくしています。
All our rice comes from organic and natural rice farmers in Shonai. This ensures that no synthetic pesticides, herbicides, or fertilizers are used during the production. Instead, the cultivation of the rice that we use is nourishing for the soil, captures carbon, and protects local ecosystems.
Before processing our sprouted rice into a powder, we dry it at a low temperature to maintain enzymatic activity and optimal health benefits.
Other Ingredients
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